Tuinonderhoud

Behoud jouw groene oase

Tuinonderhoud

Het onderhouden van uw mooie tuin is erg belangrijk. Als het om vakkundig en precies werk gaat dan ben je bij Melvin aan het juiste adres. Melvin zorgt ervoor dat je tuin weer spik en span is. Melvin komt graag het onkruid weghalen, hagen snoeien, grasmaaien enzovoort… Vooral na het aanleggen van nieuwe borders zijn de eerste paar jaar belangrijk. Laat onkruid niet de overhand nemen. Ken je Melvin dan heb je nooit meer last van onkruid.

Uw tuin in onderhoud?

Bij het onderhouden van uw tuin komt een hoop kijken. Hieronder leggen we voor u uit wat we allemaal kunnen betekeken wat betreft het onderhoud.

Snoeien: Het knippen van planten om hun groei te bevorderen, de vorm te behouden en dode of zieke delen te verwijderen.

Grasmaaien: Het maaien van het gras om het op een geschikte lengte te houden en een verzorgde uitstraling te behouden. Kanten steken komt hier ook bij kijken zodat het gras niet groeit in uw borders/bestrating.

Onkruid verwijderen: Het verwijderen van ongewenste planten die kunnen concurreren met de gewenste planten om voedingsstoffen en ruimte.

Bemesting: Het aanbrengen van voedingsstoffen zoals meststoffen om de groei en gezondheid van planten te bevorderen.

Besproeien: Het bewateren van planten om ervoor te zorgen dat ze voldoende vocht hebben, vooral tijdens droge periodes. Het advies hierbij is een druppelaar/sproei installatie te plaatsen zodat u het niet met de hand hoeft te doen.

Mulchen: Het aanbrengen van een laag organisch materiaal op de grond rond planten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemkwaliteit te verbeteren.

Harken en opruimen: Het verwijderen van bladeren, takken en ander afval om de tuin netjes te houden.

Seizoensgebonden taken: Afhankelijk van het seizoen kunnen er specifieke taken zijn, zoals het voorbereiden van de tuin voor de winter of het klaarmaken van bedden voor het planten in het voorjaar.